Uspješna akvizicija njemačke tvrtke MCRT

14.5.2021


Kako bismo još jednom potvrdili našu snažnu predanost kontinuiranom rastu, ulaganju u istraživanje i razvoj te ostvarenju vizije Klimaopreme kao vrhunske tehnološke kompanije, preuzeli smo renomiranu njemačku tvrtku MCRT. Riječ je o kompaniji koja posluje već 22 godine i zapošljava 80 vrhunskih stručnjaka na području cleanroom tehnologije za proizvodnju mikroelektronike, jedne od najpropulzivnijih grana elektronike na svijetu.
 
MCRT surađuje s najvećim svjetskim proizvođačima optike, mikroelektronike i nanotehnologije, a nudi široku paletu sustava čistih prostora, s naglaskom prvenstveno na dizajn, planiranje i proizvodnju takozvanih "mini okolina" za industriju poluvodiča. Naime, u industriji poluvodiča kao i farmaceutskoj te medicinsko-tehničkoj industriji specifični su izuzetno visoki zahtjevi za čistoćom, a  MCRT je poznat po svojim individualnim rješenjima koja su prisutna ne samo u Europi, već i u svijetu.  
 
„Ovom akvizicijom potvrdili smo još jednom svoje strateško usmjerenje za snažnijom prisutnosti u području mikroelektronike na najzahtjevnijim svjetskim tržištima. Akvizicija nam omogućuje da se kompanija usmjeri na nove i inovativne projekte na području čistih prostora u zapadnoj Europi u kojoj već posljednjih nekoliko godina bilježimo rast poslovnih rezultata. Budući da već sada uspješno nudimo rješenja za čiste prostore po principu „ključ u ruke“ za farmaceutska postrojenja, bolnice, laboratorije, ova je akvizicija logičan put u još snažnije pozicioniranje i jačanje naše strateške pozicije na europskom tržištu čistih prostora“, ističu u kompaniji.
 
Klimaoprema u posljednjih nekoliko godina svoja rješenja uspješno plasira na zapadnoeuropska tržišta, pri čemu izvozi gotovo 90 posto proizvoda i usluga. Akvizicijom MCRT-a, Klimaoprema dobila je veći kapacitet vrhunskog inženjerskog kadra, korištenje naprednih programskih paketa, širenje proizvodnog asortimana i prodajnih kapaciteta te veće mogućnosti novih zapošljavanja. Uz to, akvizicija će pomoći internacionalizaciji poslovanja i još boljem pozicioniranju Klimaopreme na njemačkom tržištu na kojem već godinama gradi snažan i prepoznatljiv brand.
    
I za kraj, ponosni smo na još jedan veliki uspjeh koji su kompanija i svi zaposlenici postigli u  vremenima gospodarskog oporavka i pandemije virusom Covid 19 te se još jednom zahvaljujemo svima koji su znanjem i iskustvom doprinijeli realizaciji ove akvizicije.