Misija i vizija

Misija Klimaopreme

„Strastvenim radom, hrabrošću za iskorak te brigom za naše zaposlenike razvijamo i proizvodimo visokotehnološka rješenja u području HVAC-a te kompletnu uslugu inženjeringa i sustava čistih prostora za klijente diljem svijeta.“
 
Klimaoprema je tehnološko-proizvodna tvrtka u području čistih prostora i HVAC sustava. 
 

Cleanroom Solutions

Projektiramo rješenja, proizvodimo i izvodimo  čiste prostore za farmaceutsku industriju, bolnice, laboratorije i ostale industrije.
Svojim mogućnostima, iskustvom i proizvodnim kapacitetima sposobni smo klijentima ponuditi kompletna rješenja sustava čistih prostora po sistemu „ključ u ruke“. Uz projektiranje i izvođenje nudimo i kompletne validacijsko - kvalifikacijske aktivnosti u cijelom tijeku eksploatacije čistog prostora.
 
Većinskim udjelom vlastite proizvodnje i osiguranom kontrolom kvalitete kao i pouzdanom  logistikom te organiziranim timovima za instalacije, servise i održavanja, svojim iskustvom i fleksibilnošću optimiziramo svaku investiciju u financijskom i vremenskom smislu.
 
Nudimo i personalizirana rješenja prateći nove trendove i tehnologije, uzimajući u obzir važeće standarde i potrebe kupca, te suvremeni dizajn proizvoda, praćeno kompletnom tehničkom dokumentacijom i certifikatima proizvoda i usluga.
 
Brigu o našim klijentima upotpunjujemo edukacijama i post prodajnom podrškom tijekom i nakon garancijskog perioda, bilo vlastitim resursima ili partnerskom mrežom.
 

HVAC Solutions

Stvaramo proizvode i rješenja iz područja ventilacije, klimatizacije i grijanja koji omogućuju siguran i ugodan prostor u kojem boravimo. 
Svojim klijentima  isporučujemo proizvode i rješenja visoke kvalitete i podršku u realizaciji projekata.
Projektantima pružamo potpunu tehničku podršku, potvrđenu tehničkom dokumentacijom i testiranjima u vlastitom razvojnom laboratoriju. Distributerima i izvođačima radova nudimo partnerski odnos, transfer znanja i informacija te poštivanje ugovorenih uvjeta uz kvalitetnu post-prodajnu podršku.
 

Vizija Klimaopreme

 
Želimo biti lider u industriji razvoja i proizvodnje protupožarnih zaklopki i uređaja za kontrolu protoka zraka, te jačati poziciju na europskom tržištu.
Želimo postati ključni dobavljač najvećim distributerima HVAC opreme.
Želimo se izdvojiti na tržištu kroz nove poslovne modele koji će našim klijentima osigurati najbolje rješenje.
Klimaoprema želi postati vodeća inženjering tvrtka i pouzdan partner najvećim svjetskim farmaceutskim kućama.
Želimo postati najbolji poslodavac u tehnološko proizvodnom segmentu.
 
Klimaoprema želi biti:
  • Tvrtka koja kontinuirano uči, evoluira, predviđa utjecaje promjena i sukladno  prilagođava strategiju poslovanja.
  • Razvojno tehnološka organizacija temeljena na stručnim znanjima  koja aktivno surađuje sa centrima izvrsnosti i primjenjuje najnovije tehnologije.
  • Financijski stabilna tvrtka koja donosi kvalitetne strateške odluke uz kontrolu rizika.
  • Tvrtka koja prepoznaje izazove, daje rješenja i teži dugoročnom partnerskom odnosu.
  • Inovativna tvrtka koja konkurentnost proizvoda i širenje na nova tržišta postiže kontinuiranim unaprjeđenjem efikasnosti i efektivnosti poslovnih procesa.
  • Privlačan i konkurentan poslodavac, sposoban zadržati i prenijeti znanja, razvijati ljude i osigurati zdravu radnu atmosferu. 
  • Tvrtka koja promovira održivost zaštite okoliša i zdravlja ljudi.

Vrijednosti i načela Klimaopreme

 
Načela rukovođenja - „Naši zaposlenici su zamašnjak našeg uspjeha“
Svjesni smo da svaki naš pojedinac svojim radom doprinosi sveukupnoj uspješnoj realizaciji velikih projekata koji postaju dio većeg svjetskog dobra. 
Uspjeh Klimaopreme je naš zajednički cilj koji možemo postići jedino kroz aktivnu i kvalitetnu suradnju koju potičemo i osiguravamo na način da:
 
Cijenimo i poštujemo jedni druge
Međusobno poštovanje temelj je našeg zajedničkog uspjeha i kvalitetne suradnje. Bitno nam je da zajedno stvaramo ugodnu i poticajnu radnu atmosferu kako bi zaposlenici bili zadovoljni.
 
Brinemo o razvoju i motiviranosti naših zaposlenika
Naše zaposlenike redovito potičemo na daljnji osobni razvoj i sudjelovanje u edukacijama te im na taj način omogućavamo redovito osvježavanje znanja i stjecanje novih vještina. Brinemo o njihovoj motiviranosti za kreativan pristup u stvaranju novih rješenja.
 
Gradimo povjerenje i potičemo timski duh
Međusobno povjerenje je temelj dobre suradnje. Ako postoji povjerenje, zaposlenik može dati najbolje od sebe. Stoga vjerujemo našim zaposlenicima te ih potičemo na samostalan rad i preuzimanje odgovornosti u svakodnevnom radu i u situacijama kada nam ona nije precizno definirana. 
Potičemo suradnike da daju primjer svojim djelima i ponašanjima usmjerenim ka zajedničkim interesima i dobrobiti tima, baziranom na međusobnom poštovanju i povjerenju. Surađujemo sa znanstvenom zajednicom i donosimo informirane odluke temeljene na činjenicama i podacima.
 
Jasno komuniciramo i rješavamo konflikte
Svjesni smo da svoje radne ciljeve zaposlenici mogu postići samo ako su dobro informirani. S toga svoje suradnike aktivno i transparentno informirano jer samo precizna informacija daje jasnoću i orijentaciju.
Savjesno reagiramo i djelujemo na rješavanje nastalih konflikta te tako potičemo dobru radnu atmosferu i timski duh. Konstruktivne kritike prihvaćamo i dijelimo, i to razgovorom „licem u lice“ jer se trudimo tretirati sve zaposlenike jednako.
Vodimo se moralnim načelima i razmišljamo o kolektivnom interesu a ne samo o svojem radnom mjestu i zadacima.
 
Načela poslovanja - „Zadovoljstvo klijenta nam je na prvom mjestu“
Naše djelovanje i poslovanje prilagođavamo tržištu i potrebama naših klijenta. Težimo kontinuiranom unapređenju poslovanja i razvoju proizvoda i usluga. 
Kako bi našim klijentima i partnerima pružili najviši mogući nivo kvalitete proizvoda i usluga te osigurali njihovo zadovoljstvo ii dugoročne dobre poslovne odnose  vodimo se slijedećim principima.
 
Pouzdanost i usmjerenost na rezultate
Naš rad usmjeren je na ostvarivanje rezultata i dogovorenih ciljeva. Naši klijenti i partneri mogu se pouzdati u naše dogovore i usluge koje ispunjavaju najviše standarde kvalitete -jer svoje riječi i obećanja uvijek provodimo u djela.
 
Inovativnost
Prepoznajemo inovacije i kreiramo proizvode i usluge prema interesima naših klijenata. To nas čini uspješnima.
 
Strast i hrabrost
Naši zaposlenici su talentirani individualci vođeni entuzijazmom i željom da tržištu ponude nešto novo i drugačije. Sa svojim znanjem i vještinama hrabro se suprotstavljaju novim izazovima i pomiču granice
 
Skromnost
Iako kao tvrtka bilježimo veliki rast ništa ne uzimamo „zdravo za gotovo“. Uvijek postoje novi izazovi koje smo spremni prihvatiti. Konstantno radimo na unapređenju naših proizvoda i usluga, ali i na razvoju svojih znanja i vještina.
 

Strategija Klimaopreme

Tehnološka revolucija i novi izazovi
Nalazimo se u vremenima 4. industrijske revolucije koja digitalnom transformacijom omogućuje brzu dostupnost informacija, efikasnu obradu podataka i optimizaciju procesa te dostupnost novih tehnologija. Podizanje svijesti o dugoročnoj održivosti, globalizacija i ubrzane promjene,  zaštita ljudskog zdravlja i  okoliša predstavljaju nove trendove i izazove u životu i poslovanju svakog čovjeka.

 
Naše poslovanje i djelovanje prilagođavamo potrebama tržišta i klijenta. Usmjereni smo na izvrsnost,na najvišu moguću razinu kvalitete naših proizvoda i usluga. U svom djelovanju i ostvarenju ciljeva uvijek slijedimo naše vrijednosti, uvjerenja i načela.