Tehnologija

Proizvodni procesi odvijaju se na dvije lokacije, u Samoboru i Novoj Gradiški, obje u Hrvatskoj, EU. Svjetske proizvodne linije razvijene su u suradnji stručnjaka Klimaoprema i renomiranih europskih proizvođača. Proizvodni procesi odvijaju se na velikom broju vrlo učinkovitih, robotiziranih proizvodnih linija i CNC strojeva koji daju najkraća vremena proizvodnje i međunarodnu razinu kvalitete. Naše proizvodne linije raspoređene su tako da se sirovina, uglavnom lima u rolama, brzo kreće kroz pojedinačne operacije, bez unutarnjeg transporta, što rezultira vrlo kratkim vremenom proizvodnje. Također, otpad se svodi na minimum. Takav koncept proizvodnog postupka, raspoređen na površini od cca. 20.000 m², s novoizgrađenim velikim skladištem visokih regala, pruža proizvodne kapacitete koji mogu udovoljiti najvišim zahtjevima kupaca. Cjelokupni proizvodni proces kontrolira ERP softver osiguravajući visoko učinkovit protok informacija potrebnih za brzi odgovor prema kupcu.


Linija za proizvodnju pravokutnih kućišta

Proizvodna linija za protupožarne zaklopke i ostale pravokutne proizvode ima kapacitet za proizvodnju 30.000 predmeta u smjeni godišnje. Kućišta se izrađuju pomoću tehnologije profiliranja, smanjujući broj operacija tijekom montaže. Budući da smo jedina tvrtka koja to radi, patentirali smo ovaj tip kućišta te posjedujemo važeći patent za protupožarne zaklopke.
 

Linija za proizvodnju cilindričnih kućišta

Proizvodna linija za cilindrične proizvode, prvenstveno VAV-ove i protupožarne zaklopke, ima kapacitet za proizvodnju 60.000 artikala u smjeni godišnje. Specifičnosti ove linije je automatska izrada cilindričnog kućišta za bilo koji proizvod i gotovo kućište je spremno za ugradnju. Dio rukovanja na liniji obavlja robot koji automatski komunicira s strojevima i prepoznaje proizvod i njegove dimenzije. U bliskoj budućnosti planiramo odvojiti proizvodnju okruglih VAV-ova i okruglih požara.
 

Linija za proizvodnju ploča za čiste prostore

Proizvodna linija za ploče za čistu sobu koristi obojene ploče od lima, što zahtijeva izuzetno osjetljivo rukovanje i vrhunsku kontrolu kvalitete proizvoda i procesa. Gotova ploča pojavljuje se svake dvije minute, a proizvodni kapacitet procjenjuje se na više od 100 m² čistih ploča na sat. Paletiranje izvodi robot nosivosti 700 kg, izabran i osmišljen u suradnji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Naša linija proizvodnih linija za čistu sobu najmodernija je na svijetu.

Kao tvrtka koja je usmjerena na budućnost, neprekidno težimo novim mogućnostima i inovativnim rješenjima. Potičemo originalnost i kreativnost pojedinaca i timova kako bismo kupcima ponudili Cleanroom i HVAC rješenja koja osiguravaju zdrav i ugodan boravak u prostoru i energetsku učinkovitost zgrada.
Proizvodno postrojenje Klimaoprema sigurno je i zdravo radno okruženje u kojem se potiče međusobno povjerenje, dobri odnosi i osobni razvoj pojedinaca.
1.JPGPowder Coating-2.jpgRobot at Water Jet.jpgTrumpf Laser-Punching.jpgWater Jet.jpgWelding-Forming-Robot _ Cylinder.jpgDecoiler-Punching _ Cylinder.jpg2.JPGPanel Frame Roll Former.jpgPanel Bender.jpgPanel Robot.jpg