Politika kolačića

KLIMAOPREMA d.d. (dalje u ovoj Politici kao: „Mi“ ili „Društvo“) upotrebljava kolačiće i slične tehnologije na svojim internetskim stranicama www.klimaoprema.hr (dalje: „Stranice“) kako bi se osiguralo njihovo pravilno funkcioniranje te pružila usluga s većim funkcionalnostima i što kvalitetnijim sadržajem. Ovaj dokument pruža detaljne informacije o tome kako Mi upotrebljavamo kolačiće i kako možete promijeniti postavke radi brisanja ili odbijanja kolačića. Molimo da pročitate našu Obavijest o zaštiti podataka (link) za informacije o upotrebi osobnih podataka prikupljenih putem naših Stranica.

Osim ako ste promijenili postavke tako da ste isključili kolačiće, klikom na „Prihvaćam sve kolačiće“ prihvaćate upotrebu kolačića (i sličnih tehnologija) u skladu s ovom Politikom kolačića. Ako ne prihvaćate upotrebu kolačića, molimo da pročitate odjeljak u nastavku pod nazivom „Kako promijeniti postavke kolačića” za dodatne upute.
 

Što je kolačić?

Kolačići su male datoteke koje se sastoje od slova i brojeva koje se preuzimaju na vaše računalo ili mobilni uređaj kad posjetite internetsku stranicu. Pohranjuju se putem vašeg internetskog preglednika na vaš uređaj. Kolačići omogućuju web stranicama pohranu određenih podataka kako bi se omogućilo jednostavnije i brže pregledavanje web stranica, omogućavaju vam efikasnu navigaciju kroz mrežna mjesta, pamte vaše željene postavke i općenito poboljšavaju korisničko iskustvo. Također mogu pomoći nama i trećim stranama prikazati vam online oglase koji mogu biti relevantniji za vas i vaše interese, na temelju vaše povijesti pretraživanja.

Neki kolačići se pohranjuju samo onoliko vremena koliko traje vaša posjeta našim internetskim stranicama. Ti kolačići se nazivaju kolačići sesije. Drugi kolačići koji se nazivaju trajni kolačići, mogu ostati pohranjeni na vašem uređaju nakon vaše posjete i može im se pristupiti s naših internetskih stranica svaki put kad ponovo posjetite našu internetsku stranicu. Kolačići prve strane su oni koji su na vaš uređaj postavljeni direktno od strane Društva. Upotreba naših internetskih stranica također može rezultirati postavljanjem kolačiće treće strane u naše ime. Mi koristimo kolačiće treće strane kako bi pomogli analizirati našu Stranicu i način na koji se ona koristi (kao što su to kolačići koje pruža Google® Analytics), kao i za omogućavanje oglašavanja (kako je opisano u nastavku). Molimo uzmite u obzir da mi ne možemo kontrolirati pohranu ili pristup takvim kolačićima. Morate provjeriti politiku privatnosti i kolačića navedenih usluga trećih strana kako bi saznali kako te treće strane upotrebljavaju kolačiće.
 

Koje vrste kolačića upotrebljavamo?


Vrste kolačića koje upotrebljavamo na našim internetskim stranicama mogu se klasificirati u tri kategorije: „tehnički kolačići”, „analitički kolačići” i „oglašivački kolačići”. Tablica u nastavku pruža dodatne informacije o vrstama kolačića na našim internetskim stranicama mjestu i objašnjava njihovu upotrebu:


Tehnički (nužni) kolačići: _CFDUID (1 godina)
Ti kolačići se upotrebljavaju iz tehničkih razloga kako bi se omogućilo ispravno funkcioniranje naše internetske stranice i za korištenje usluga sadržanih u njoj. Oni su nužni za navigaciju kroz internetsku stranicu i upotrebe njihovih funkcionalnosti. Ti kolačići ne prikupljaju podatke o vama u marketinške svrhe niti prate gdje ste se kretali po internetu. U njihovoj odsutnosti, web stranice ili neki od njezinih dijelova možda neće raditi ispravno. Stoga se ovi kolačići uvijek koriste bez obzira na korisničke postavke. Ova kategorija kolačića se uvijek šalje iz naše domene. Korisnici mogu izbrisati ove kolačiće pomoću svoje funkcije preglednika.
Izvori: klimaoprema.hr (kolačići prve strane)


Analitički kolačići: _ga (2 godine) i _gat (1 dan)
Ovi kolačići se koriste za prikupljanje podataka o [korištenju naše internetske stranice, primjerice, stranice koje češće posjećujete, broj posjetitelja naše web stranice ili internetske stranice koje su uputile posjetitelje na naše internetske stranice]. Oni ne pohranjuju osobne podatke korisnika, ali prikupljaju agregirane i anonimne podatke Mi koristimo te podatke kako bi sastavili izvještaje i kako bi pomogli poboljšati našu Stranicu, kao na primjer na način da nam daju do znanja jesu li korisnici pronašli greške te kako bi osigurali da korisnici lako pronađu ono što su tražili.
Izvori: klimaoprema.hr (kolačići prve strane)


Analitički kolačići: _gid (1 dan)
Oni ostaju na vašem uređaju nakon što ste dovršili sesiju pregledavanja osim ako ih niste odlučili obrisati.


Marketing kolačići: r/collect (sesijski)
Ti kolačići se upotrebljavaju za prikupljanje podataka o mrežnim (internetskim) mjestima i pojedinim mjestima koje posjećuju korisnici na našoj Stranici i izvan njih (koji mogu ukazivati na primjer, koji su vaši interesi te ostala svojstva). Oni se tipično upotrebljavaju za prikazivanje naših oglasa i oglasa trećih strana koji bi korisnika mogli zanimati. Također se koriste kako bi se ograničio broj puta koliko vidite neki oglas te pomažu pri mjerenju djelotvornosti reklamnih kampanja.
Google je razvio dodatak za preglednik kojim možete spriječiti korištenje vaših podataka za Google Analytics JavaScript (ga.js, analytics.js, dc.js). Možete ga preuzeti ovdje: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout, odnosno, na sljedećem linku - veza za isključenje za Google Analytics.
Izvori: doubleclick.net


Druge slične tehnologije

Naši poslužitelji automatski prikupljaju vašu IP adresu dok posjećujete našu Stranicu i mi ih možemo povezati s nazivom vaše domene ili nazivom vašeg pružatelja internet usluga. Također možemo uhvatiti određene „clickstream podatke” povezane s vašim korištenjem naših Stranica. Clickstream podaci uključuju na primjer podatke o vašem računalu ili uređaju, internetskom pregledniku i operativnom sustavu i njegovim postavkama, mrežnom mjestu koje vas je uputilo na naše Stranice, mrežna mjesta i sadržaj koji vidite ili kliknete prilikom posjete i kada i koliko dugo to činite, stavke koje preuzimate, mrežna mjesta koja iduća posjećujete kad napustite naše Stranice i tražene pojmove koje ste unijeli na naše Stranice ili na stranicu koja vas je uputila na našu Stranicu.
 

Kako promijeniti postavke kolačića

Ako niste suglasni s njihovom upotrebom, kolačiće možete lako izbrisati (ili spriječiti) blokirati tako što ćete upotrijebiti poveznice za isključenje kolačića iz gornje tablice ili promjenom postavki preglednika na način da se kolačići s naših Stranica ne mogu postaviti na vaše računalo ili mobilni uređaj. Kako biste to učinili, slijedite upute na vašem pregledniku. Saznajte kako da promijenite postavke za:
  • Google Chrome
  • Mozilla Firefox
  • Internet Explorer (IE 9)
  • Safari (iOS)
Molimo uzmite u obzir da ako izaberete odbiti kolačiće, možda nećete moći koristiti sve funkcionalnosti naše Stranice te bi komunikacije koju primite od nas mogle biti manje relevantne za vas, nego ako prihvatite kolačiće. Onemogućavanje kolačića ili kategorije kolačića ne briše kolačiće iz vašeg preglednika, već ćete to morati učiniti unutar svog preglednika. Za dodatne informacije o kolačićima, uključujući kako vidjeti koji kolačići su pohranjeni na vašim uređajima te kako njima upravljati i kako ih obrisati, posjetite www.allaboutcookies.org.
 

Kolačići koji su već postavljeni

Ako ste onemogućili jedan ili više kolačića, nećemo više obrađivati takve kolačiće. Onemogućavanje kolačića ne utječe na zakonitost njihovog prikupljanje ili obrade na drugi način prije nego što su oni onemogućeni.
 

Uvjeti izmjene

Društvo zadržava pravo izmjene ove Politike o kolačićima u bilo kojem trenutku, sukladno obvezama propisanim primjenjivim propisima te kako bi prenio nove ažurne informacije korisnicima svojih stranica, te stoga preporučujemo da povremeno provjerite ažuriranja na ovoj stranici.

 
Ova Politika o kolačićima je zadnji put ažurirana u svibnju 2019.