Tehnologija i kapaciteti

Proizvodni procesi odvijaju se na dvije lokacije, u Samoboru i Novoj Gradiški.

Suvremene proizvodne linije razvijene su u suradnji Klimaopreminih stručnjaka i renomiranih europskih proizvođača strojeva.

Proizvodni procesi odvijaju se na brojnim visokoproduktivnim, robotiziranim linijama i CNC strojevima koji garantiraju najkraće vrijeme izrade i svjetsku kvalitetu proizvoda. Naše proizvodne linije koncipirane su na način da sirovina, većinom lim u kolutu, brzo prolazi kroz pojedine operacije, bez među-transporta, što u konačnici rezultira vrlo kratkim vremenom izrade te je otpad smanjen na najmanju moguću mjeru.

Tako organiziran proizvodni proces smješten je na oko 10.000 m² prostora te uz visokoregalno skladište velikog kapaciteta, daje nam kapacitete koji mogu zadovoljiti najveće zahtjeve velikih europskih kupaca.

Kompletan proizvodni proces je upravljan ERP informatičkim sustavom koji garantira vrlo efikasan tijek informacija potrebnih za brzu reakciju prema kupcu.

Linija za proizvodnju pravokutnih kućišta

Linija za proizvodnju protupožarnih zaklopki i ostalih pravokutnih proizvoda, kapaciteta je 30.000 kom.godišnje u jednoj smjeni. Kućišta se izrađuju tehnologijom profiliranja, čime je smanjen broj operacija u montaži. Obzirom da smo po ovakvom načinu proizvodnje jedinstveni, patentirali smo kućište te posjedujemo važeći patent za protupožarne zaklopke.

Linija za proizvodnju cilindričnih kućišta

Linija za proizvodnju VAV-ova i protupožarnih zaklopki, kapaciteta je 30.000 kom.godišnje u jednoj smjeni. Specifičnost linije je automatska izrada cilindričnog kućišta bilo kojeg proizvoda te na montažu dolazi gotovo kućište. Dio manipulacije na liniji vrši jedan od robota koji automatski komunicira sa strojevima te prepoznaje o kojem proizvodu i dimenziji proizvoda se radi. U skoroj budućnosti planiramo razdvajanje proizvodnje okruglih regulatora protoka zraka i okruglih protupožarnih zaklopki.

Linija za proizvodnju cleanroom panela

Linija za proizvodnju cleanroom panela radi sa bojanim limovima, što podrazumijeva izuzetno osjetljiv proces u smislu manipulacije te visoku kontrolu kvalitete i samog procesa. Gotov panel izlazi svake dvije minute, a kapacitet proizvodnje je više od 100 m² cleanroom panela po satu. Paletiranje vrši robot nosivosti 700 kg, prilikom čijeg odabira i projektiranja smo surađivali sa Fakultetom strojarstva i brodogradnje iz Zagreba. Proizvodna linija za proizvodnju cleanroom panela najmodernija je takva linija u svijetu.

Kao tvrtka orijentirana budućnosti, konstantno težimo novim tehnologijama i inovativnim rješenjima. Potičemo originalnost i inovativnost naših djelatnika i timova kako bi osigurali efikasna HVAC i Cleanroom rješenja za zdrav i ugodan boravak u prostoru.

Proizvodni pogon Klimaopreme je zdravo i sigurno okruženje u kojemu se poštuju načela zaštite okoliša, dobri odnosi te osobni razvoj djelatnika.