Komore za vaganje/otprašivanje

Komore za vaganje/otprašivanje, klase čistoće 6(5) prema ISO 14644 standardu, klasa 1000(100) prema U.S.F.S. 209 E, osiguravaju radnu okolinu sigurnu za operatera, sprečavajući operatera unutar komore da udiše po zdravlje opasne čestice, zaštitu okoline komore, sprečavajući da čestice generirane unutar komore budu distribuirane izvan nje te zaštitu otvorenih farmaceutskih supstanci od kontaminacije, održavanjem laminarne zračne struje unutar komore i odgovarajuće zračne zavjese na njezinom ulazu.

Komore su izrađene od nehrđajućeg čelika AISI 304, dimenzije radnog prostora definirane su prema zahtjevima kupaca. Komorama se upravlja pomoću mikroprocesorskih parametara sa kontrolnog panela.

Klimaoprema Cleanroom Solutions proizvodi komore za vaganje/otprašivanje, laminarne kabine i kabinete, mikrobiološke zaštitne kabinete te brojne specijalne uređaje koji su dizajnirani u skladu sa EU GMP standardima što kupcima osigurava reputaciju proizvođača lijekova najviših standarda kvalitete.

Dizajniramo kompletne proizvodne prostore te vršimo validacije isporučene opreme potvrđujući da je oprema ispravna, u skladu sa pravilnicima, odgovarajuća za primjenu i sukladna potrebama naručioca.

Infektivne čestice, bakterije i  virusi,  jednostanični  i  višestanični  heterotrofni  i  aklorotrofni organizmi su opasne tvari sa kojima se radi isključivo u laminar flow zaštitnim uređajima, gdje je jednolično strujanje fluida (kapljevina i plinova) u paralelnim slojevima, bez miješanja među njima i bez turbulencija.

Često je potrebno osigurati sterilno čiste uvjete tamo gdje je prostor ograničen kao i uređaji u njemu. Ljekarne i mali proizvodni pogoni nemaju razloga za brigu jer nudimo specijalne uređaje koji su „krojeni“ prema korisnikovim zahtjevima i ograničenjima koja onemogućuju primjenu standardnih uređaja. Ovisno o svojoj funkciji specijalni uređaji osiguravaju zaštitu predmeta rada, otvorenih farmaceutskih supstanci, radnu okolinu sigurnu za operatera te hlađenje recirkulirajućeg zraka.

Važno  je  odabrati  optimalno  rješenje,  uz  optimalne troškove. Prilikom kupnje ne dobiva se samo „goli“ proizvod već i edukacija za rad na uređaju te su osigurani servis i održavanje  što  će  učiniti  naši  certificirani  inženjeri  i tehničari.

Trajno smo orijentirani prema kupcima čije potrebe pratimo i analiziramo sa posebnom pažnjom proizvodeći i isporučujući laminarne zaštitne uređaje  za proizvodnju lijekova u obliku ampula, tableta, film tableta, kapsula, masti, gelova, emulzija, suspenzija i sirupa.

Komora za vaganje/otprašivanje osigurava radnu okolinu sigurnu za operatera, zaštitu okoline komore te zaštitu otvorenih farmaceutskih supstanci od kontaminacije.

Princip rada:

Ventilatori usmjeravaju zračnu struju kroz paket sigurnosnih HEPA filtera te zrak ulazi u radni prostor u laminarnoj vertikalnoj struji. Od ukupne količine zraka, 20-25% istrujava u okolinu kroz drugi komplet HEPA filtera, povečavajući čistoću prostora. Na dnu radnog prostora komore zrak se povlači kroz prve predfiltere i zajedno sa 20-25% zraka iz okoline čini upravo onu količinu zraka koja je prethodno ispuhana. Zračna struja se filtrira preko drugih predfiltera i ciklus se ponavlja. Na ulazu u komoru zračna zavjesa sprečava kontaminaciju farmaceutskih supstanci i povećava radni prostor.

      Komora za vaganje VKA               Princip rada VKA    

Komora za vaganje/otprašivanje osigurava radnu okolinu sigurnu za operatera, zaštitu okoline komore te zaštitu otvorenih farmaceutskih supstanci od kontaminacije.

Princip rada:

Ventilatori povlače zrak kroz perforaciju na donjem kraju radnog prostora. Zračna struja prolazi kroz dva stupnja predfiltracije i komplet HEPA H13 filtera. Prolazom kroz hladnjak zrak ulazi u distribucijski plenum. Od ukupne količine zraka, 80-90% ulazi u radni prostor preko poliesterskih kaseta, a ostatak istrujava u okolni prostor. Ova količina zraka nadoknađuje se povlačenjem zraka iz okoline.

    Komora za vaganje VKO            Princip rada VKO

Komora za vaganje/otprašivanje osigurava radnu okolinu sigurnu za operatera, zaštitu okoline komore te zaštitu otvorenih farmaceutskih supstanci od kontaminacije.

Princip rada:

Ventilatori povlače zrak kroz predfiltere. Od ukupne količine zraka, 75-80% laminarno struji u radni prostor kroz glavni HEPA filter, a ostatak kroz izlazni HEPA filter odlazi u okolinu.

     Komora za vaganje VKL            Princip rada VKL