Filtracija

Apsolutni filteri osiguravaju dobavu sterilnog zraka koji je čist od mikroorganizama, bakterija i virusa. Ukoliko je potrebna još veća sterilnost zraka, tada se iza apsolutnog filtera ugrađuju UV-svjetiljke koje eliminiraju eventualne preostale mikroorganizme.

Apsolutni stropni filter s istrujnom pločom predviđen je za dovod visoko filtriranog zraka u čistim prostorima klase 7 i 8 prema ISO 14644 standardu (farmaceutska i prehrambena industrija, mikroelektronika).

Sastavni dijelovi apsolutnog stropnog filtera:

  • Kućište, nepropusno izvedeno, sa priključcima za kontrolu zapunjenosti filtera. Priključak za zrak pravokutan ili okrugao
  • HEPA filter
  • Istrujna ploča, dimenzija prilagođena dimenzijama priključne kutije

  ANK ANPDEVDVS

Apsolutni kanalski filter tip FAK je predviđen za apsolutnu filtraciju zraka prije same prostorije gdje se zahtjeva visoka klasa čistoće zraka. Ugrađuje se u ventilacijski kanal.

Apsolutni kanalski filter s rešetkom tip FAR je predviđen za apsolutnu filtraciju zraka u prostorijama gdje se zahtjeva visoka klasa čistoće zraka. Ugrađuje se u kraj ventilacijskog kanala.

 

    FAK      FAR

Vrećasti kanalski filter tip FKV je namijenjen za filtraciju zraka u sustavima ventilacije i klimatizacije gdje se zahtjeva veća čistoća zraka. Ugradnjom vrećastog kanalskog filtera produljujemo vijek trajanja HEPA filtera, jer se krupnije čestice uklanjaju vrećastim filterom koji je ugrađen prije HEPA filtera.

Kanalski filter s aktivnim ugljenom tip FKU se koristi za filtriranje zraka i odstranjivanje neugodnih mirisa iz kuhinja, javnih zgrada, ureda i industrijskih postrojenja.

 

 FKV             FKU

Kosa istrujna kazeta namijenjena je za dovod filtriranog zraka u operacijske dvorane i sobe za intenzivnu njegu sa limitiranom visinom stropa, gdje se ne može ugraditi istrujni perforirani strop, tip SIP.

 

 

Odsisna operacijska rešetka namijenjena je za zidnu ugradnju u prostore sa posebnim zahtjevima čistoće (operacijske dvorane). Izrađena je od INOX-a, a lice rešetke od fino tkane INOX mrežice.

 

Specijalizirane komore služe za raščišćavanje osoblja koje radi u čistim prostorima.

Najčešće se koriste te su vrlo bitna oprema u prostorima gdje su uvjeti kritični, u sterilnim prostorima te prostorima bez tolerancije na čestice prašine.

Air Shower 2

Propusnici sprječavaju narušavanje integriteta prostora, omogučavajući prijenos materijala u kontrolirane prostore bez kretanja osoblja.

Propusnici su specijalizirane komore koje služe za prebacivanje predmeta rada iz jedne u drugu prostoriju čistog prostora, a da se pritom ne narušava klasa prostora te integritet proizvoda i procesa koji se prenose iz jednog prostora u drugi.

PASSBOX 600X600x600 Render